Archief 2016 - deel 3

 

De dag goed doorgekomen

De dag goed doorkomen was het voornaamste doel van Koen tijdens de etappe van Los Corrales de Buelna naar Bilbao over 193.2 kilometer met enkele pittige klimmetjes na de lange vlucht van gisteren. Hij eindigde als 98e in een groep op 12 minuten van de Belgische winnaar Jens Keukeleire die de sprint van een uitgedund peloton won. Koen werd onderweg tijdens de diverse beklimmingen goed bijgestaan door ploegmaat Johannes Fröhlinger.

In de kopgroep

In de eerste etappe na de rustdag, van Colunga. Museo Jurásico naar Pena Cabarga over 168.6 kilometer, lukte het Koen om mee te zitten in de kopgroep. Niet alleen Koen maakte deel uit van de kopgroep van 23 man, ook zijn teamgenoot Johannes Fröhlinger zat erbij. In aanloop naar de beklimming van de dag hield de Tinkoff ploeg van de Spanjaard Contador de voorsprong klein waardoor diverse renners van de kopgroep al vrij vlug aan het begin van de beklimming van 5.6 kilometer werden in gehaald. De laatste renner werd gepakt op 4 kilometer van de finish. Het waren toen de klassementsrenners die macht namen. Koen eindigde uiteindelijk als 71e op 5:55 min. van de Engelsman Froome die zegevierde met klassementsleider Quintana in zijn kielzog.

Naar het EK

Op donderdagavond 29 augustus werd bekend dat Koen Nederland zal vertegenwoordigen op het EK op de weg voor profs op 18 september. Samen met Koen Bouwman, Twan Castelijns, Stef Clement, Huub Duyn, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Sam Oomen en Wout Poels zal hij deelnemen aan de wegwedstrijd in het Franse Plumelec-Marbihan. Het is voor het eerst dat er een EK voor beroepsrenners wordt verreden.

Morgen is het een rustdag

Op maandag 29 augustus werd de eerste periode voor de rustdag afgesloten met een bergetappe. De etappe ging van Lugones naar Lagos de Covadonga over 188.7 kilometer. In deze etappe zorgde Robert Gesink bijna voor het eerste Nederlandse succes maar hij zag zijn vluchtpoging stranden op 2.5 kilometer voor de streep toen hij voorbij gereden werd door de Columbiaan Nairo Quintana die naast de dagzege ook de rode leiderstrui veroverde. Gesink werd nog wel 2e. Koen reed lang mee in het steeds kleiner worden peloton en eindigde uiteindelijk in een klein groepje als 84e op 13:31 van Quintana.

Wel of geen bergetappe

Was de 9e etappe van Cistierna naar Oviedo. Alto del Naranco over 164.5 km. nu wel of geen bergetappe? Eén ding stond vast, het waren in ieder geval veel hoogtemeters voor de renners. Na de vroege klim van tweede categorie volgde er een zeer lange afdaling om via paar kleine klimmetjes van derde categorie nog een slotklim van 2e categorie te krijgen. 11 renners slaagden erin om weg te rijden uit het peloton en helaas voor Giant-Alpecin zat er geen renner van hun bij. De 11 renners slaagden erin voorop te blijven en de Spanjaard David de la Cruz wist als kortst geplaatste renner in het algemeen klassement genoeg voorsprong te nemen dat hij, na de dagzege, ook de leiderstrui pakte. Koen hield het lang vol in het peloton waar de Movistar formatie van klassementsleider Quintana het tempo hoog hield. Hij eindigde een minuutje achter het uitgedunde peloton als 65e en baalde dat hij niet mee zat in de kopgroep. "De kopgroep reed op een lastig stuk weg en ik was helaas niet van de partij", aldus Koen.

Een finale met 25% stijgingspercentage

De etappe van Villalpando naar La Camperona. Valle de Sabero over 181.5 kilometer bestond in feite uit een lange aanloop naar de slotklim. De enige klim van de dag maar dan wel een met stukken met een stijgingspercentage van 25%. Giant-Alpecin had Zico Waeytens mee in de kopgroep. De kopgroep hield stand en bleef de rest van het veld voor. Waeytens werd 11e. De Colombiaan Nairo Quintana deed een succesvolle gooi naar de rode leiderstrui en eindigde met voorsprong on zijn naast concurrenten als 12e. Alberto Contador eindigde op 25 seconden van Quintana als 13e terwijl 6 seconden daarachter Christopher Froome en Alejandro Valverde als 15e en 16e eindigden. Koen eindigde als 76e.

Wederom chaotische finale in Spanje

De finale van de 7e etappe in de Vuelta was weer chaotisch. In de slotfase van de etappe van Maceda naar Puebla de Sanabria over 158.5 kilometer werd de laatste vluchters van de dag gegrepen zodat het nog met een kilometer te gaan uitdraaide op een massasprint. Doordat enkele klassementsrenners zich gingen mengen in de massasprint draaide het uit op een chaos waarbij er een valpartij ontstond waarvan Alberto Contador het voornaamste slachtoffer was. De Belg Jonas van Genegten won de sprint voor de Italiaan Bennati. Koen raakte samen met Nikias Arndt ingesloten en zaten achter de valpartij. Koen eindigde daardoor pas als 24e en werd Arndt 26e. Na afloop van de etappe pleitte Koen voor het instellen van een tijdsopname van 3 kilometer voor de streep indien het een massasprint wordt.

Etappe goed doorgekomen

Sommige etappes in een wielerronde moet je als renner gewoon goed door staan zonder je druk te maken om een goede klassering van jezelf of een ploeggenoot. Zo ook de etappe van Monforte de Lemos naar Luintra. Ribera Sacra over 163.2 kilometer. Het is dan een kwestie van energie sparen en in een grote groep de etappe uitrijden met oog op wat komen gaat. Koen kwam in een grote groep op 23 minuten als 135e over de eindstreep. De etappewinst was voor de Engelsman Simon Yates.

Valpartijen ontsieren de finale

De finale van de 5e etappe in de Vuelta op woensdag 24 augustus werd ontsierd door enkele valpartijen. De etappe ging van Viveiro naar Lugo over 171.3 kilometer. De finale leende zich voor een massasprint waarin Giant-Alpecin Nikias Arndt in stelling wilde brengen. In de laatste kilometers moest er nog een heuvel bedwongen worden. Ondanks dat twee renners hier demarreerden wisten twee renners van Giant-Alpecin, gesteund door enkele Quickstep renners, deze twee te achterhalen. Alleen deed er zich tijdens de achtervolging nog een vervelende valpartij voor waarbij Steven Kruijswijk zijn sleutelbeenbrak. Het peloton viel in enkele groepen uiteen maar Nikias Arndt en Zico Waeytens zaten namens Giant nog voorin terwijl Koen de aansluiting met hen was verloren. Met nog een kilometer of zo te gaan wilde Arndt naar voren maar werd hem de pas afgesneden en kwam hij ten val. Waeytens sprintte, nadat hij eerst ingesloten werd, nog naar een 5e plaats. Gianni Meersman was de snelste en pakte zijn tweede etappezege. Koen eindigde als 57e.

Renner mee in de kopgroep

In de vierde etappe lukte het de Giant-Alpecin formatie om een renner mee te krijgen in de kopgroep van de dag. De etappe ging van Betanzos naar San Andrés de Teixido over 163.5 kilometer. Het lukte Koen's ploeggenoot Chad Haga om mee te springen in de kopgroep van de dag. Deze bestond uit 20 renners en deze kreeg de zegen van het peloton. De etappe kende diverse beklimmingen en een aankomst berg op. De Fransman Lilian Calmejane toonde zich de sterkste in de slotklim. Haga eindigde als 8e op een halve minuut. De klassementrenners volgden op zo'n 2 minuten terwijl Koen in een grote groep op bijna 15 min. als 103e over de streep kwam.

Domper voor Giant-Alpecin: Barguil ziek naar huis

De derde etappe is voor Giant-Alpecin uitgedraaid op een regelrechte teleurstelling. Kopman Warren Barguil moest ziek de strijd verlaten. De derde etappe ging van Marín naar Dumbría. Mirador de Ízaro over 176.4 kilometer en kende diverse pittige beklimmingen. De klassementsrenners konden al meteen aan de bak. Gezien het feit dat Giant-Alpecin geen kopman meer had viel er geen eer meer te behalen. Koen kwam als eerste renner van de ploeg in het gezelschap van ploeggenoot Chad Haga als 101e op 7:26' van de Franse winnaar Alexander Geniez over de streep. Geniez was enkele jaren geleden nog ploeggenoot van Koen.

Valpartij gooit roet in het eten

In de tweede etappe van de Vuelta ging het helemaal mis voor Koen en zijn ploeggenoot Nikias Arndt. Aan het slot van de etappe van Ourense naar Baiona over 160.8 kilometer vond er op 3 kilometer van de streeo op een rotonde een valpartij plaats waardoor Koen en Arndt moesten stoppen om zelf niet ten val te komen. De kansen voor sprinter Arndt waren daardoor verkeken. In het gezelschap van Arndt kwam Koen als 178e op 2.08' van de Belg Gianni Meersman over de finish.

20e in ploegentijdrit

De Giant-Alpecin formatie is de Vuelta op zaterdag 20 augustus begonnen met een 20e plaats. De eerste etappe was een ploegentijdrit over 27.8 kilometer van Ourense, Laias Health Resort naar P. N. Castrelo de Miño. De Sky-formatie van Christopher Froome zegevierde nipt voor de Movistar formatie met onder meer Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Beide ploegen noteerden een tijd van 30:37. De Giant-Alpecin formatie moest 1:50 min. toegeven. (Foto: dank aan Cor Vos)

6e in Etten-Leur

Daags na deelname aan de Tour de l'Ain was Koen op zondag 14 augustus alweer in Nederland om deel te nemen aan de Profronde van Etten-Leur. Hier stond een omnium voor de profs op het programma bestaande uit een tijdrit, een rit in lijn en een puntenkoers. Koen legde hier beslag op een 6e plaats. Koen zijn toekomstige ploeggenoot Bauke Mollema zegevierde voor de Pool Rafal Majka en de Belg Tom Boonen.

Sam Oomen eindwinnaar Tour de l'Ain

Sam Oomen is er samen met steun van zijn Giant-Alpecin ploeggenoten in geslaagd om de leidende positie te behouden in het klassement tijdens de slotetappe van de Tour de l'Ain. In de slotetappe van Lagnieu naar Belley over 132.2 kilometer eindigde Oomen als 7e in een kopgroep van 12 renners. Koen eindigde in een groepje op 18'14" als 71e. Oomen werd dus eindwinnaar met 1 seconden voorsprong op de Belg Bart De Clercq van Lotto-Soudal. Koen werd 72e in het eindklassement.

Sam Oomen wint derde etappe Tour de l'Ain

Goed nieuws voor Koen en zijn Giant-Alpecin ploeggenoten op vrijdag 12 augustus. Sam Oomen won de derde etappe van in de Tour de l'Ain van Nantua naar Lelex Monts-Jura over 141.4k kilometer. De pas 20-jarige Oomen toonde zich in de klim bergop de snelste van zijn vier medevluchters nadat ze in laatste kilometers nog de drie vluchters van de dag achterhaalden. Koen, die samen met andere ploeggenoten er voor gezorgd had dat Oomen vooraan in het peloton zat toen de beklimmingen begonnen, eindigde als 78e op 16'41" van Oomen.

Doordat Oomen ook de leiding pakte in het algemeen klassement kunnen hij en zijn ploeggenoten in slotetappe op zaterdag aan de bak. Deze bergetappe over 132 kilometer kent enkele zware beklimmingen waaronder de Colombier.

Naar de Vuelta

Koen zal dit jaar dan toch nog een grote ronde rijden. Hij is namelijk geselecteerd om op zaterdag 20 augustus van start te gaan in de Vuelta, de Ronde van Spanje, welke duurt tot en met zondag 11 september. Koen zal in de vlakke ritten samen met Tom Stamsnijder, Zico Waeytens en Tobias Ludvigsson de sprinttrein gaan vormen voor de Duitser Nikias Arndt. Kopman is Warren Barguil die al twee Vuelta-etappes op zijn naam staan. De Giant-Alpecin ploeg bestaat uit: Nikias Arndt, Warren Barguil, Koen de Kort, Johannes Fröhlinger, Chad Haga, Tobias Ludvigsson, Sindre Skjøstad Lunke, Tom Stamsnijder en Zico Waeytens

Geen risico genomen

De tweede etappe in de Tour de l'Ain, die ging van Saint-Didier-sur-Chalaronne naar Montreal-la Cluse over 173.2 kilometer, eindigde in een massasprint. Koen nam in deze sprint, na zijn val van gisteren, geen risico en eindigde als 44e. Hij had geen last meer van de verwondingen ten gevolge van de val van een dag eerder.

Gevallen in eerste etappe Tour de l'Ain

De eerste etappe van de Tour de l'Ain welke ging van Montrevel-en-Bresse naar Saint-Vulbas over 149.6 kilometer liep niet goed af voor Koen. Hij kwam namelijk in de slotfase tijdens de massasprint ten val. Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot wat schaafwonden en werd Koen in dezelfde tijd als de winnaar op een 121e plaats geklasseerd. Ploeggenoot Bert de Backer sprintte naar een 6e plaats.

Voortijdig de pits in

Koen nam op zondag 31 juli deel aan de UCI 1.1 klassieker Rad am Ring op het circuit van de Nürburgring. De wedstrijd ging over een afstand van 140.4 kilometer over geaccidenteerd terrein. Geteisterd door de regen hield een vroege ontsnapping van zo'n 20 renners stand. Voor Giant-Alpecin, die maar met 5 renners gestart waren, zat Nikias Arndt bij de kopgroep. De andere renners staakten voortijdig de wedstrijd en zochten de pits op. Maar 21 renners reden de wedstrijd uit.

8e in Wateringen

Daags na zijn 10e plaats in Chaam heeft Koen tijdens de Wateringse Wielerdag een 8e plaats behaald. Deze zege in Wateringen was voor Dylan Groenewegen. Voor Koen was dit voorlopig zijn laatste criterium aangezien hij op zondag in Duitsland aan de nieuwe UCI 1.1 klassieker Rudi Altig Race - Rad am Ring gaat deelnemen.

10e in Chaam

Op woensdag 27 juli nam Koen deel aan de 8 van Chaam. Koen zag hier hoe Stef Clement de overwinning behaalde voor Bauke Mollema en Danny van Poppel. Koen zelf eindigde als 10e. Ploeggenoot Dumoulin, die reed met een brace om zijn gebroken pols, stapte na een uur af.

46e in afsluitende tijdrit

Op maandag 18 juli werd in Kraków de afsluitende tijdrit van de Ronde van Polen over 25 kilometer verreden. Koen behaalde hier een 46e plaats op 2'18" van de Engelse winnaar Alex Dowsett. Het algemeen klassement werd gewonnen door de Belg Tim Wellens. Wellens dankte zijn zege aan zijn solo tijdens de helse etappe op zaterdag. Koen eindigde als 56e.

6e etappe afgelast

De 6e en tevens voorlaatste etappe op zondag 17 juli is door de slechte weersomstandigheden afgelast. De etappe Bukovina Resort naar Bukowina Tatrzanska over 195 kilometer zou bestaan uit 5 grote omlopen. De organisatie besloot voor aanvang de wedstrijd al met 2 omloop in te korten en later werd de wedstrijd beperkt tot 2 omlopen. Maar nadat de overgebleven 100 renners vertrokken waren bleek dat de omstandigheden zo slecht waren dat na één ronde de organisatie samen met de renners besloten om de etappe voortijdig te beëindigen en geen uitslag op te maken.

Poolse hel

De vijfde etappe van de Ronde van Polen was een zeer zware beproeving voor de rennners. De etappe ging van Wieliczka naar Zakopane over 225 kilometer met 7 beklimmingen van eerste categorie terwijl de renners door regen en kou moesten. Maarliefst 85 renners gaven voortijdig op! Koen eindigde in een groep van bijna 50 renners op ruim 56 minuten van de Belg Tim Wellens als 68e. Koen had 6 lagen kleding aan en had nog kramp in zijn nek van de kou na ruim 7 uur rijden door de regen in de Poolse bergen. Een Poolse hel...

Vierde massasprint op rij in Polen

Ook de vierde etappe in de Ronde van Polen, van Nowy Sacz naar Rzeszów over 218 kilometer, eindigde in een massasprint. Giant-Alpecin had naast Koen nog de Belg Zico Waeytens en de Zweed Tobias Ludvigsson in het peloton zitten van zo'n 120 renners. Besloten werd om te gaan voor Waeytens. Ludvigsson bracht Koen en Waeytens naar voren terwijl Koen Waeytens voorin afzette. De Belg sprintte naar een 6e plaats terwijl Koen als 22e over de streep kwam.

10e plaats voor Koen in derde etappe

Koen heeft in de derde etappe van de Ronde van Polen een 10e plaats behaald. De etappe ging van Zawiercie naar Nowy Sacz over maar liefst 240 kilometer. Het parcours was geaccidenteerd en kende een bekliming van eerste en twee beklimmingen van de tweede categorie. Koen wist zich goed voorin te handhaven en kon in de eindsprint voor eigen kansen gaan. Ploeggenoot Tobias Ludvigsson kon Koen nog bijstaan in finale en zo kon Koen naar een 10e plaats sprinten. Er waren nog zo'n honderd renners in het peloton. Sprinter Nikias Arndt was daar niet meer bij, hij zat in de tweede groep.

32e in 2e etappe, Arndt naar top 10 klassering

De lead-out voor Nikias Arndt ging in de tweede etappe van de Ronde van Polen, welke ging van Tarnowskie Góry naar Katowice over 128 kilometer, al beter dan de dag ervoor. Nadat diverse teamgenoten Arndt al voorin het peloton gehouden hadden kon Koen Arndt voorin afzetten met nog 300 meter te gaan. Alleen die 300 meter was nog iets te lang voor Arndt die uiteindelijk naar een 8e plaats sprintte. Koen kwam als 32e over de srteep.

40e in Polen

Koen neemt van dinsdag 12 tot en met maandag 18 juli deel aan de Ronde van Polen. De eerste etappe ging over een afstand van 138 kilometer van Radzymin naar de hoofdstad van Polen Warsaw. Nadat de vluchters van de dag gegrepen waren maakte het peloton zich op voor een massasprint. De Giant-Alpecin formatie bracht sprinter Nikias Arndt in stelling. Koen deed hierbij de lead-out. Helaas ging het de laatste 1.5 kilometer licht omhoog en kon Arndt niet meer versnellen waardoor hij uiteindelijk 13e werd. Koen kwam als 40e over de eindstreep.

NK op de weg

Op zaterdagochtend 25 juni reden de beroepsrenners op Goeree-Overflakkee hun nationale titelstrijd over 212 kilometer. Voor Koen was dit zijn eerste optreden na het slechte nieuws dat hij niet mee mag naar de Tour de France. Diverse renners probeerden uit de greep van het peloton te blijven en ook Koen probeerde menigmaal aan de boom te schudden. Ondanks dit en de diverse ontsnappingen slaagde de LottoNL-Jumbo formatie erin om de wedstrijd te laten eindigen in een massasprint van zo'n 40 renners en met succes, Dylan Groenewegen won. Koen eindigde als 36e.

Niet naar de Tour (+reacties media)

Op donderdagmiddag 23 juni maakte Giant-Alpecin de selectie voor de Tour de France bekend. Tot grote teleurstelling van Koen behoort hij niet tot de 9 renners die naar Frankrijk gaan. De afgelopen 5 jaar was Koen een vaste kracht in de Tour ploeg en hielp o.a. Marcel Kittel en John Degenkolb aan diverse etappezeges. Degenkolb dient het in de komende Tour te stellen zonder zijn vaste lead-out man.
Koen, die in een goede vorm verkeerd, gaat nu eerst op vakantie met zijn vrouw Kaitlin om met zijn goede vorm strandwandelingen te gaan maken. Na de vakantie zal Koen gaan deelnemen aan de Ronde van Polen welke van 12 tot met 18 juli verreden wordt.
De selectie voor de Tour bestaat uit: Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, John Degenkolb, Warren Barguil, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer, Simon Geschke en Georg Preidler.

Het thuislaten van Koen door Giant-Alpecin roept natuurlijk ook de nodige vragen op bij de sportjournalisten. Zij vroegen Koen om uitleg. Zie hier een overzicht:

Lees hier het interview met de NOS.
Lees hier het interview met het AD.
Lees hier het interview met WielerFlits.

Zware slotrit Dauphiné

Ondanks dat op zaterdag de Koninginnerit was mocht de slotrit er op zondag 12 juni van Le Pont naar Superdévoluy over 151 kilometer ook wezen met een 6-tal beklimming waarvan 2 van 1e categorie. Koen kwam al vrij vroeg in de bekende bus terecht en eindigde in die groep op 33'11" van de dagwinnaar de Engelsman Stephen Cummings als 124e. Cummings had bijna vier minuten voorsprong op de eerste achtervolgers. De Engelsman Froome eindigde voorin en won het eindklassement voor de Fransman Romain Bardet en de Ier Daniel Martin. Koen werd 95e in het eindklassement.

Koninginnerit zorgt voor slagveld

Op zaterdag 11 juni werd de voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné verreden. Dit was de Koninginnerit van La Rochette naar de top van de Méribel over 141 kilometer. De etappe bestond o.a. uit 3 beklimmingen van 1e categorie en 1 van buiten categorie, die van de Col de la Madeleine. Het gehele veld werd door deze beklimmingen en de aanval van Contador op de leidende positie van Froome uit elkaar gereden. Froome pareerde overigens de aanval en behield de leiderstrui. De Fransman Thibaut Pinot won de etappe. Koen eindigde als 79e in een groep op 27'57" van Pinot.

Klassementrenners laten zich gelden in bergetappe

Op vrijdag 10 juni werd in de Dauphiné de etappe La Ravoire naar Vaujany over 140 kilometer verreden. De zege in deze bergetappe ging naar de Engelsman Christopher Froome die daarmee de leiding overnam van de Spanjaard Alberto Contador. Koen eindigde in een groepje op 7'58" als 64e.

Interview Sportnext over gebruik nieuwe media

Koen had tijdens de Tour of California een interview met Jaap Stalenburg van Sportnext over het gebruik van nieuwe media door Koen. Het interview kun je hier lezen.

Massasprint in vierde etappe met lead-out van Giant-Alpecin

De vierde etappe van Tain l'Hermitage naar Belley over 176 kilometer eindigde in een massasprint. In slotkilometers zagen we de Giant-Alpecin formatie met o.a. Koen een heuse lead-out doen voor John Degenkolb. Koen ging als voorlaatste van kop af waarna Ramon Sinkeldam Degenkolb in stelling moest brengen. Het ging nog niet perfect en Degenkolb miste nog de laatste krachtsexplosie. De Noor Edval Boasson Hagen won de etappe. Degenkolb werd 8e. Koen eindigde als 117e op 52 seconden.

Aru blijft sprintend peloton voor

De derde etappe ging op woensdag 8 juni van Boën-sur-Lignon naar Tournon over 187.5 kilometer. De Italiaan Aru pakte de overwinning na een sterk staaltje fietsen en bleef het aanstormende uitgedunde peloton voor. In deze groep van zo'n 90 renners sprintte ook John Degenkolb mee die door zijn ploeg in deze etappe ter zijde werd gestaan. De Noor Kristoff won de sprint om de tweede plaats. Degenkolb werd 14e. Koen eindigde als 68e. "Het ging goed met mij", aldus Koen. "Ik heb samen met mijn teamgenoten de gehele dag ons over John ontfermt. Met hem gaat het steeds beter, stap voor stap komt het vertrouwen en het instinct terug".

Sparen voor de volgende twee etappes

De tweede etappe ging van Crêches-sur-Saône naar Chalmazal-Jeansagnière over 168 kilometer. Deze etappe kende enkele beklimmingen van 2e en 3e categorie. Koen eindigde in gezelschap van zijn ploeggenoten Degenkolb, Sinkeldam, Curvers, Haga, Jones en Waeytens als 132e in een groep op ruim 15 minuten van de winnaar, de Spanjaard Jesus Herrada. Zij allen deden het rustig aan om de komende twee etappes vol aan de bak te gaan.

Eerste massasprint van Dauphiné 2016

De eerste etappe op maandag 6 juni van Cluses naar Saint-Vulbas over 186 kilometer eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Fransman Nacer Bouhanni. De manier waarop Bouhanni won was geen goed voorbeeld voor de jeugd. Koen, die samen met enkele ploeggenoten John Degenkolb in stelling probeerden te brengen, eindigde als 30e. Degenkolb werd 12e.

Samenvatting van proloog Critérium du Dauphiné door Koen en Velon CC