Nieuws

 
Koen de Kort banner nieuws

Dauphiné zit erop

Op zondag 16 juni werd de Dauphiné afgesloten met de etappe Cluses naar Champéry over 113.5 kilometer. Een omvangrijke kopgroep met daarbij ook Koen zijn ploeggenoot Julien Bernard kleurde deze etappe. Twee renners van deze kopgroep wisten uit de greep van het peloton te blijven. De Dylan van Baarle klopte de Australiër Jack Haig voor de dagzege. Porte eindigde als 20ste en werd 11de in het eindklassement. Koen werd 100ste in de etappe in een groep op 16 minuten van Van Baarle en eindigde in het eindklassement als 92ste.

Zware voorlaatste etappe

De voorlaatste etappe in de Dauphiné welke ging van Saint-Genix-les-Villages naar Pipay over 133.5 kilometer was een zware etappe. Niet alleen door vele beklimmingen maar ook door de zware regenval. De Nederlander Wout Poels won de etappe. Richie Porte werd 14de op 46 seconden van Poels. Koen eindigde als 79ste in een grote groep op 24.18 minuten.

Eerste van drie bergetappes zit erop

De zesde etappe in de Dauphiné was een bergetappe van Saint-Vulbas naar Saint-Michel-de-Maurienne over 229 kilometer. Drie renners wisten in deze etappe de groep met favorieten ver voor te blijven. Het was de Fransman Julian Alaphilippe die zegevierde. Porte eindigde in de groep van favorieten als 23ste op 6 minuten van Alaphilippe. Koen eindigde als 95te in een groep op 18.26 minuten. Op zaterdag en zondag volgende er nog twee bergetappes. Porte staat nu 11de op 54 seconden van leider Sean Yates.

Massasprint met verrassende winnaar

De vijfde etappe draaide op donderdag 13 juni uit op een massasprint. Dat die sprint er aan het einde van de etappe van Boën-sur-Lignon naar Voiron over 201 kilometer er zou komen was niet verrassend, maar de winnaar wel. De Belg Wout van Aert, een dag nog eerder winnaar in de tijdrit, vloerde met een prima sprint in de straten van Voiron de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe. Koen, die Porte de gehele etappe bijstond, eindigde in het gezelschap van de Australiër als 42ste.

80ste in de tijdrit

Op woensdag 12 juni werd in en rondom Roanne een individuele tijdrit over 26.1 kilometer verreden. Koen behaalde in deze tijdrit een 80ste plaats op 3.33 min. van de Belg Wout van Aert die de tijdrit won met een tijd van 33.38 min. De Amerikaan Tejay van Garderen werd tweede op 31 seconden en Tom Dumoulin 3de op 47 seconden. Richie Porte werd 11de op 1.19 min. De Engelsman Chris Froome kwam tijdens de verkenning van de tijdrit hard ten val en liep meerdere botbreuken op waardoor het seizoen er voor hem op zit.

Massasprint in de 3de etappe Dauphiné

De derde etappe van de Dauphiné, welke ging van Le Puy-en-Velay naar Riom, eindigde na 177 kilometer in een massasprint. Deze sprint werd gewonnen door de Ier Sam Bennett van Bora. Koen zijn ploeggenoot Edward Theuns werd 5de. Koen eindigde in de buik van het peloton als 55ste.

Klassementsrenners melden zich

De tweede etappe van de Dauphiné, welke ging van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon over 180 kilometer, was typisch zo'n etappe waar de bekende tourrenners zich lieten zien, een rit voor de kopmannen dus. Twee koplopers bleven een groepje vooruit met daarin diverse bekende namen zoals Chris Froome, Nairo Quintana en Thibaut Pinot 13 seconden voor. Op 44 seconden volgde een groep met daarbij Koen zijn kopman Richie Porte (18de) maar ook de Ier Dan Martin, Steven Kruijswijk, Romain Bardet. Allemaal namen die weer in juli veelvuldig gaan horen. Koen kwam als 120ste op 21.54 min. over de eindstreep als aanvoerder van de laatste groep.

De Dauphiné is begonnen

Koen neemt van zondag 9 t/m zondag 16 juni deel aan de 71ste Critérium du Dauphiné. Voor Koen staat deze wielerronde in het teken van kopman Richie Porte helpen. De eerste etappe op zondag 9 juni ging van Aurillac naar Jussac over 142 kilometer. Na alle beklimmingen en diverse aanvallen was er nog een peloton over van zo'n 60 renners met daarbij de kopmannen alle teams en dus ook Porte. Koen eindigde in een groep 6.16 min. als 106de.

Wederom massasprint in de slotetappe

Vooraf was het nog niet zeker of de slotetappe in Noorwegen tot een massasprint zou leiden maar aan het einde van de etappe van Gran naar Hønefoss over 175.1 kilometer werd het toch een massale aankomst. Zo'n 50 renners gingen in Hønefoss gezamenlijk op de eindstreep af en de Noor Kristoffer Halvorsen toonde zich de snelste. Koen zat niet meer in deze groep, hij eindigde als 68ste op 5.37 van Halvorsen. Ploeggenoot Alex Kirsch sprintte naar een 7de plaats. Het eindklassement werd een prooi voor Alexander Kristoff die zijn landgenoot Halvorsen 3 seconden voorbleef. Koen eindigde als 47ste.

Vijfde etappe eindigt in massasprint

De vijfde etappe van de Tour of Norway welke gereden werd op zaterdag 1 juni van Skien naar Drammen eindigde na 159.7 kilometer in een massasprint. De Noor Alexander Kristoff zegevierde voor eigen publiek. Koen had deze keer zijn ploeggenoot Alex Frame vooraan afgezet. Frame werd 7de in de sprint. Koen eindigde als 52ste.

Vijf renners voorkomen massasprint

Nadat Boasson Hagen een dag eerder al een massasprint voorkwam slaagde een kopgroep van 5 renners er tijdens de etappe van Arendal naar Sandefjord over 224.4 kilometer ook om uit de greep te blijven van een, weliswaar uitgedund, peloton. Helaas zat er geen Trek-Segafredo renner bij de kopgroep. Koen en Alex Kirsch waren de enige twee renners van Trek die nog deel uitmaakten van het peloton dat 7 seconden achterstand had op de 5 leiders. Koen eindigde als 45ste.

Edvald Boasson Hagen blijft peloton nipt voor

De derde etappe in de Tour of Norway, welke ging van Lyngdal naar Kristiansand over 179.7 kilometer leek in de finale ook uit te draaien op een massasprint zoals dat in de eerste twee etappes gebeurde. Maar de Noor Edvald Boasson Hagen liet het niet op een sprint aankomen. Samen met een ploeggenoot demarreerde hij in de slotkilometers en wist stand te houden tot op de streep. Koen, die in de beklimmingen tijdens de etappe met de beste mee kon, zette in de finale Alex Kirsch voorin af. Kirsch sprintte naar een 5de plaats. Koen werd 58ste.

Wederom massasprint

De tweede etappe ging op woensdag van Kvinesdal naar Mandal over 174 kilometer. Ook deze etappe eindigde in een massasprint. Koen zette zijn teamgenoot Alex Kirsch met nog zo'n 1.5 kilometer te gaan vooraan af in het peloton. Kirsch sprintte uiteindelijk naar een mooie 5de plaats. De dagzege was voor de Columbiaanse sprinter Álvaro José Hodeg. Koen eindigde als 76ste.

Massasprint in Noorwegen

Koen neemt van 28 mei t/m 2 juni deel aan de Tour of Norway. De eerste etappe op dinsdag 28 mei ging van Stavanger naar Egersund over 168.2 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Nederlander Cees Bol van Team Sunweb. Alex Kirsch was met een 11de plaats de best geklasseerde Trek-Segafredo renner. Koen werd 73ste. Onder video's zie je in een video van deze etappe hoe Koen ternauwernood een valpartij kan ontwijken.

11de in de Hammer Chase

Op zondag 26 mei vond de Hammer Chase plaats. Een ploegentijdrit over 48.9 kilometer. De Trek-Segafredo formatie eindigde als 11de in 56.28 min. Het eindklassement werd gewoon door Team Jumbo-Visma. Trek-Segafredo werd 14de.

Enkele punten verzameld in de Hammer Sprint Race

Op zaterdag 25 mei stond de sprintrace op het programma. De ploeg van Koen, Trek-Segafredo, ging het niet zo goed af inde sprint race, een wedstrijd over de 87.3 kilometer met 10 sprinrs. Zij behaalden door een 4de plaats van Koen in een sprint en een 4de, 7de en 8ste plaats van Ryan Mullen in diverse sprints een 14de plaats.

23ste in de Hill Climb te Stavanger

In het Noorse Stavanger wordt van 24 t/m 26 mei de eerste uit een reeks van 3 wedstrijden gehouden van de Hammer Series. Op vrijdag 24 mei nam Koen namens Trek-Segafredo deel aan de Hill Climb. Een wedstrijd over 84,55 kilometer bestaande uit tien ronden waarbij finish op een heuvel ligt met een flink stijgingspercentage. Bij iedere beklimming waren er punten te verdienen. De Jumbo-Visma formatie was daarin de beste. Mike Teunissen, clubgenoot van Koen bij WV Schijndel, won de wedstrijd. Koen eindigde als 23ste. De Trek-Segafredo formatie eindigde als 14de.

Eschborn - Frankfurt: Degenkolb 2de

Anderhalve week na Amstel Gold Race stond voor Koen in Duitsland op 1 mei de klassieker Eschborn - Frankfurt over 187.5 kilometer op het programma. Koen bracht de klassieker niet tot een goed einde. Zijn ploeggenoot John Degenkolb eindigde op een mooie 2de plaats. De wedstrijd draaide zoals vaker het geval was, uit op een massasprint. Degenkolb zijn Duitse landgenoot Pascal Ackermann won de race.

DNF in Amstel Gold Race

Koen heeft op zondag 21 april de Amstel Gold Race niet tot een goed einde gebracht. Kopman Bauke Mollema zat er wel goed van voren bij en reed zelfs in de finale in de top 5. Nadat hij achterhaald was door o.a. een ontketende Mathieu van der Poel eindigde Mollema uiteindelijk als 12de.

Parijs-Roubaix

Koen nam op zondag 14 april deel aan WorldTour klassieker Parijs-Roubaix. Tot ruim 200 kilometer wedstrijd van de af te leggen 257 kilometer zagen we Koen in de groep van de kopmannen Degenkolb en Stuijven. Toen daarna de beslissende kopgroep van 6 renners ontstond en het gehele eerste groep in diverse stukken brak moesten de kopmannen van Trek-Segafredo de anderen laten gaan. Philippe Gilbert won voor Niels Politt. Gilbert zijn ploeggenoot Yves Lampaert werd nog 3de terwijl Sep Vanmarcke vierde werd voor Peter Sagan. Stuyven eindigde als 27ste op 2.38 min. terwijl Degenkolb 28ste werd op 3.00 min. Koen eindigde als 49ste op 11.51 min.

107de Scheldeprijs

Op woensdag 10 april werd voor de 107de maal de Scheldeprijs verreden in België. In aanloop naar Parijs-Roubaix stond Koen aan het vertrek van deze klassieker 202.3 kilometer van Borsele naar Schoten. Zoals in de geschiedenis van deze wedstrijd al veel gebeurde eindigde deze editie ook in een massasprint. Net als vorig jaar toonde Fabio Jakobsen zich de snelste. In het begin van de wedstrijd had Koen het moeilijk maar gaande weg kreeg hij beter benen en kon hij in de finale zijn Italiaanse ploeggenoot Matteo Moschetti bijstaan. Moschettie sprintte naar een 10de plaats. Koen eindigde als 46ste.

Ronde van Vlaanderen

Koen nam op zondag 7 april deel aan de Ronde van Vlaanderen. Deze WorldTour wedstrijd ging van Antwerp naar Oudenaarde over een afstand van 270.1 kilometer. Kopman Degenkolb kon op de Koppenberg net niet meer aanhaken en eindigde tenslotte als in de tweede groep als 29ste op 2.20 min. van de Italiaan Alberto Bettiol die een groep van 17 achtervolgers met daarbij bijna alle favorieten zo'n 15 seconden voorbleef. Bij deze groep zat eerst ook nog Jasper Stuijven maar die moest afhaken op de Patersberg en eindigde tenslotte als 19de op 1.19 min. Koen eindigde in de vierde groep op 8.46 min. als 101ste.