Archief 2017 - deel 1

 
Koen de Kort banner nieuws

Ondanks maagproblemen toch goed in de finale

In het begin van de derde etappe Pismo Beach naar Morro Bay over 186.5 kilometer had Koen te maken met maagproblemen maar deze werden gedurende de etappe minder. In de finale kon Koen toch de leadout doen alleen had John Degenkolb met iets minder dan 2 kilometer te gaan afgehaakt in het treintje. Dat Koen in een zeer goede positie de laatste bochten doorging en de sprint aan ging tot zo'n 350 meter voor het einde had geen nut meer. Degenkolb zat te ver van achteren om hier van te profiteren, hij werd 15e. De etappe ging naar de Slovaak Sagan die in de laatste oplopende honderden meters een prima sprint eruit perste. Koen kwam als 77e over de streep. Voor de etappe op woensdag rest de vraag of de sprintersploegen het veld ondanks enkele beklimmingen als een geheel naar de streep in Santa Clarity willen brengen.

In de bus

De tweede etappe in de Tour of California, die ging van Modesto van San Jose over 143 kilometer, was een heuse bergetappe met verschillende beklimmingen van 2e en 3e categorie en een heuse beklimming van buiten categorie. Een etappe dus waar voor Koen niets te behalen viel. Samen met o.a. ploeggenoot Degenkolb eindigde hij in een grote groep, de 'bus", op 20 minuten van de dagwinnaar, de Pool Rafal Majka. De Spanjaar Haimar Zubeldia was de best geklasseerde Trek-Segafredo renner in de uitslag.

Tour of California begint met massasprint, Degenkolb 4e

De eerste etappe van de Tour of California met start en finish in Sacramento eindigde na 167.5 kilometer in een massasprint. Koen zijn ploeggenoot John Degenkolb sprintte naar een 4e plaats achter zijn landgenoot Marcel Kittel, de Slovaak Peter Sagan en de Italiaan Elia Viviani. Koen kwam als 40e over de finish.

59e in Eschborn-Frankfurt, Degenkolb 3e

Op maandag 1 mei werd in Duitsland de UCI 1.UWT klassieker Eschborn-Frankfurt 'Rund um den Finanzplatz' verreden over een afstand van 218.7 kilometer. Gedurende de gehele wedstrijd kwam de regen naar beneden. 67 renners wisten de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Zo'n kleine 40 renners sprintten in de straten van Frankfurt naar de overwinning. Het was de Noor Alexander Kristoff die zijn Duitse ploeggenoot Rick Zabel voorbleef. John Degenkolb eindigde voor zijn thuispubliek als 3e. Koen werd in een groep op bijna 4 minuten 59e.

29e in Parijs-Roubaix, 3x top 10 voor Trek-Segafredo

De renners van Trek-Segafredo hebben op zondag 9 april Parijs-Roubaix over 257 kilometer mede kleur gegeven. Ze zaten met diverse renners goed voorin en toen het veld uiteen geslagen werd zat de Belg Jasper Stuyven mee in de kopgroep. In de achtervolgende groep zat kopman Degenkolb met in het gezelschap Edward Theuns en lange tijd ook Koen. Net als de latere winnaar Van Avermaet geraakte Koen met nog zo'n 90 kilometer te gaan even op achterstand door een lekke band maar beide renners konden in het gezelschap van zo'n 10 anderen nog de aansluiting maken na het bekende bos van Wallers. Met nog zo'n 40 kilometer te gaan kon Koen nog het tempo van de groep op voeren om Degenkolb voorin de uitgedunde groep de kasseien van Mons-en-Pévèle op te laten draaien. Uit deze groep ontstond daarna de definitieve kopgroep waar ook Jasper Stuyven deel van uitmaakte. Van Avermaet won op de baan de sprint terwijl Stuyven 4e werd. Op 12 seconden sprintte Theuns naar een 8e en Degenkolb naar een 10e plaats. Koen eindigde in een groepje op 2 minuten als 29e.

Parcours Parijs-Roubaix verkend

Op donderdag 6 april verkende Koen samen met zijn ploeggenoten het parcours van de klassieker Parijs-Roubaix welke voor zondag 9 april op het programma staat. Bijgaande foto met daarop Koen, John Degenkolb en Mads Pedersen werd genomen op de kasseienstrook bij Mons-en-Pévèle.

75e in Vlaanderen, Degenkolb 7e

Koen nam op zondag 2 april deel aan de 101e Ronde van Vlaanderen. Dit monument over 259 kilometer werd dit jaar gewonnen door de Belg Philippe Gilbert die een lange solo van 55 kilometer bekroond zag worden. Koen reed in dienst van kopman John Degenkolb (7e) naar een 75e plaats op 8.02 min. van Gilbert.

Voor de Patersberg reed Koen zich helemaal leeg in dienst van John Degenkolb zodat deze vooraan aansluiting kon vinden. Daarna kon Koen alleen de Patersberg op en richting de finish rijden in het gezelschap van een tweetal andere renners.

Photo: @bettiniphoto

45e in Gent-Wevelgem, Degenkolb 5e

In een zonovergoten Vlaanderen werd op zondag 26 maart de WorldTour klassieker Gent-Wevelgem over een afstand van 249 kilometer verreden. Koen bleef samen met enkele ploeggenoten goed voorin het peloton op de momenten waar het er omging. Toen Sagan met Van Avermaet op de Kemmelberg ging kon Degenkolb aanpikken. Nadat er nog 3 renners aansloten was er een kopgroep van 6 die later uitgroeide tot een groep van 14 renners. Deze kopgroep had een voorsprong van zo'n 20 seconden op een groep van 40 renners met daarbij o.a. Koen. Het waren de Lotto-Soudal renners die hier het kopwerk moesten verrichten omdat die de slag gemist hadden. Uit de kopgroep van 14 reden uiteindelijk 5 renners weg. Helaas zat Degenkolb daar niet bij en werd hij met de anderen opgeslokt door de achtervolgende groep waar inmiddels zijn ploeggenoten ook op kop reden. Doordat Niki Terpstra geen kopwerk meer wilde verrichten liet Peter Sagan een gat in de kopgroep vallen waardoor de Belg Jens de Keukeleire en Greg van Avermaet aan de leiding kwamen. Van Avermaet won voor De Keukeleire terwijl Sagan Terpstra versloeg voor plaats 3 met in hun kielzog de sprintende groep waarvan Degenkolb de snelste was en 5e werd. Koen eindigde als 45e.

Photo: @kramon_velophoto

35e in E3 Harelbeke

Koen nam op vrijdag 24 maart deel aan de WorldTour klassieker E3 Harelbeke in België welke ging over een afstand van 206.1 kilometer. Koen draaide in de aanloop naar het eerste belangrijke punt in de wedstrijd, de Kortekeer, vooraan in het peloton mee. Koen reed zich helemaal leeg voor de ploeg en explodeerde daarna. Langzamerhand wist hij zich in het vervolg van de wedstrijd weer naar voren te rijden maar hij kwam niet verder dan de tweede grote groep die reed vanaf plaats 24. Koen eindigde uiteindelijk als 34e op 2.12 min. Ploeggenoten Felline en Degenkolb zaten in de eerste groep die reed vanaf plaats 6. Zij werden respectievelijk 11e en 13e op 52 seconden van de 3 koplopers. De Belg Greg van Avermaet was zijn medevluchters Philippe Gilbert en Oliver Naesen te snel af.

Goede Milaan - San Remo

Koen kan terugkijken op een goede Milaan - San Remo. Hij heeft de gehele race in dienst kunnen rijden van kopman Degenkolb tot aan de voet van de scherprechter van deze 291 kilometer lange WorldTour klassieker, de Poggio. In aanloop van deze berg zat Koen zelfs nog op kop van het peloton om te zorgen dat Degenkolb voorin het veld de beklimming kon beginnen. Een kilometer voor de top ging de Peter Sagan er van door. Degenkolb aarzelde en kon niet meer aanpikken. Dat konden de Fransman Alaphilippe en de Pool Kwiatkowski nog net wel. Met zijn drieën bleven ze weg waarna Kwiatkowski Sagan aftroefde in de sprint. Bij de achtervolgers sprintte Degenkolb naar een 7e plaats. Koen eindigde op 72e op 3.52 min.

Milaan - San Remo komt eraan

De afgelopen dagen hebben Koen en zijn ploeggenoten het parcours verkend van de WorldTour klassieker Milaan - San Remo. Twee jaar geleden wist John Degenkolb deze klassieker op zijn naam te schrijven en ook dit jaar behoort hij tot de favorieten. Topfavoriet is de Slovaak Sagan. De wereldkampioen is de man in vorm. Degenkolb is er met de hulp van Koen en de andere renners van Trek-Segafredo op gebrand om dit jaar weer tot een goed resultaat te komen. Koen maakte na een uitgebreide verkenning op donderdag bovenaan de Poggio nog even een selfie.

Tirreno-Adriatico afgesloten met een tijdrit

De Tirreno-Adriatico begon met een ploegentijdrit en eindigde bijna een week later op dinsdag 14 maar met een individuele tijdrit over 10.05 kilometer in en rondom San Benedetto del Tronto. De tijdrit werd gewonnen door BMC renner Rohan Dennis die 3 seconden voorsprong had op LottoNL-Jumbo renner Jos van Emden. Koen eindigde als 103e op 1.12 minuten. Kopman Bauke Mollema werd 47e op 42 seconden en behield daarmee desondanks zijn 9e plaats in het klassement. Koen werd 67e.

Stuyven sprint naar 3e plaats

De zesde etappe van Ascoli Piceno naar Civitanova Marche over 168 kilometer liet bij diverse renners een grote indruk achter vanwege het feit dat ze door het aardbevingsgebied van 2016 reden. De etappe draaide uit op een sprint waarbij Koen er voor gezorgd had dat ploeggenoot Jasper Stuyven goed voorin zat waardoor deze naar een 3e plaats kon sprinten. Koen legde beslag op een 25e plaats.

Sagan toont zijn klasse

De etappe op zondag 12 maart in de Tirreno-Adriatico ging van Rieti naar Fermo over 209 kilometer. Alleskunner en wereldkampioen Peter Sagan wist hier ondanks de beklimmingen zich te handhaven bij de eersten. In de sprint bergop troefde hij alle klassementsrenners af onder wie Bauke Mollema. De kopman van Trek-Segafredo werd 5e. Koen eindigde in een groep op 11 minuten als 71e.

Wederom bergetappe in Tirreno

Op zaterdag 11 maart werd er in de Tirreno wederom een bergetappe verreden. De etappe ging van Montalto di Castro naar Terminillo over 171 kilometer. Kopman Bauke Mollema behaalde een 11e plaats op 51 seconden van de Columbiaan Nairo Quintana. Koen eindigde in een groep op ruim 15 minuten als 79e.

12e in massasprint

De derde etappe in de Tirreno-Adriatico van Monterotondo Marittimo naar Montalto di Castro eindigde na 204 kilometer in een massasprint. De Slovaak Peter Sagan zegevierde. Koen legde beslag op een 12e plaats. Hij trok de sprint aan voor ploeggenoot Jasper Stuyven maar deze kon niet verder sprinten toen er iemand tegen hem aanviel.

Goed kunnen werken voor de kopmannen

In de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico, die ging van Camaiore naar Pomarance over 229 kilometer, heeft Koen lang de kopmannen Bauke Mollema en de Italiaan Fabio Felline kunnen bijstaan. Beide renners eindigden in de eerste groep met favorieten voor de eindzege. Koen eindigde als 75e op 4.40 min. van de dagwinnaar, de Engelsman Geraint Thomas. Thomas had 9 seconden voorsprong op de eerste groep achtervolgers.

"Het ging van dag goed", aldus Koen. "De benen waren beter dan gisteren en ik heb Bauke en Fabio lang bij kunnen staan".

Photo credit: @bettiniphoto

12e in ploegentijdrit Tirreno-Adriatico

Op woensdag 8 maart ging de Tirreno-Adriatico van start met een ploegentijdrit over 22.7 kilometer in en rondom Lido di Camaiore. De Trek-Segafredo formatie bestaande uit Koen en zijn ploeggenoten Bauke Mollema, Jasper Stuyven, Fabio Felline, Boy van Poppel, Marco Coledan, Markel Irizar en Matthias Brändle, behaalden een 12e plaats in een tijd van 24:18 wat 58 seconden langzamer was dan de winnaars, BMC Racing Team.

Bergetappe als slotetappe

De Volta oa Algarve werd op zondag 19 februari afgesloten met een bergetappe. Koen en ploeggenoot John Degenkolb bleven tot aan de voet van de laatste klim, op zo'n 3 kilometer van het einde van de slotetappe Loulé - Malhão over 179,2 kilometer, bij de eersten. Daarna reden ze in verhouding tot de klassementsrenners rustig naar de top. Waar de Portugees Amaro Manuel Antunes de etappe won en de Sloveen Primož Roglič de eindzege voor LottoNL-Jumbo veilig stelde eindigde Koen als 73e op 5.08 min. In het eindklassement werd Koen 72e.

Degenkolb grijpt net naast de dagzege

Bijna was het raak voor John Degenkolb in de vierde etappe van de Volta ao Algarve. Zijn landgenoot Andre Greipel hield hem in een millimetersprint van de dagzege aan het einde van de etappe van Almodôvar naar Tavira over 203,4 kilometer. De sprinttrein van Trek-Segafredo zat goed in elkaar. Koen kwam tot aan het 500 meter punt op kop waarna Jasper Stuyven de lead-out mocht doen voor Degenkolb. De finishfoto moest er aan te pas komen om Greipel als winnaar aan te wijzen. "De sprinttrein was goed", aldus Koen. "We deden alles zoals het hoort. Helaas was er één man sneller. Nou ja, hij drukt zijn wiel iets eerder over de streep", zei Koen met een lach. Koen kwam als 86e over de streep in Tavira.

90e in individuele tijdrit te Sagres

In en rondom het toeristenplaatsje Sagdres werd op vrijdag 17 februari de derde etappe verreden, een individuele tijdrit over 18 kilometer. Jonathan Castroviejo zegevierde voor de Duitser Tony Martin. Koen eindigde als 90e op 1.50 min.

De Ier Dan Martin wint bergetappe

De tweede etappe van Volta ao Algarve was een bergetappe van Lagoa naar Fóia (Monchique) over 189.3 kilometer die gewonnen werd door de Ier Dan Martin van Quickstep. Hij versloeg zijn Sloveense medevluchter Primoz Roglic van Team LottoNL-Jumbo. Koen eindigde in het gezelschap van John Degenkolb als 78e in een klein groepje op 12 minuten van Martin.

Massasprint in eerste etappe Volta ao Algarve

Op woensdag 15 februari werd de eerste etappe van de Volta ao Algarve verreden. Deze etappe ging van Albufeira naar Lagos over 182,9 kilometer. In de straten van Lagos draaide het uit op een massasprint. De Colombiaan Fernando Gaviria van Quickstep toonde zich hier de snelste voor de Duitser Andre Greipel, de Fransman Nacer Bouhanni en Dylan Groenewegen. John Degenkolb eindigde als 5e. Koen kwam in het peloton als 81e over de eindstreep.

Laatste etappe Dubai Tour eindigde ook in massasprint

Nadat de vierde etappe op vrijdag werd afgelast door de hevige zandstormen konden de renners op zaterdag 4 februari wel van start voor de laatste etappe van de Dubai Tour. De slotetappe van 124 kilometer met start en finish in Dubai eindigde zoals de eerdere etappes in een massasprint. Marcel Kittel behaalde zijn derde overwinning en stelde daarmee de eindzege veilig. John Degenkolb, die naast Kittel de andere dagwinnaar was in deze Tour, legde beslag op een 5e plaats. Koen eindigde als 33e.

Degenkolb wint 3e etappe Dubai Tour

John Degenkolb heeft op donderdag 2 februari de derde etappe van de Dubai Tour op zijn naam geschreven. Op het einde van de etappe van Dubia naar Al Aqah over 200 kilometer was de Trek-Segafredo renner de snelste in de massasprint. De Zuid-Afrikaan Reinardt Janse Van Rensburg werd voor de Italiaan Sonny Colbrelli.

Koen deed de lead-out voor Degenkolb en rechtsboven op de foto kun je Koen zien juichen terwijl Degenkolb naar de eindstreep sprint. Koen werd 29e.

Door de bonificatieseconden is Degenkolb nu 3e in het algemeen klassement achter leider Marcel Kittel en Dylan Groenewegen.

Wederom 4e plaats voor Degenkolb

Marcel Kittel heeft ook de tweede rit in de Ronde van Dubai op zijn naam geschreven. Net als in de openingsetappe was de Duitser van QuickStep de snelste in de massasprint en voor de tweede dag op rij was Dylan Groenewegen de eerste verliezer. John Degenkolb eindigde wederom als 4e. Vier renners reden bijna de gehele dag in de aanval, maar ze werden op elf kilometer van de meet weer ingelopen door het peloton.

Koen trok de sprint aan voor John Degenkolb maar de Duitser werd al snel voorbij gereden door Groenewegen. Met een fenomenale versnelling kwam Kittel vanaf de achtste plaats naar voren gespurt om de concurrentie vlak voor de streep voorbij te streven. Degenkolb werd 4e en Koen kwam als 33e over de streep.

Kittel blijft door zijn nieuwe dagsucces de leider in de etappekoers. Hij heeft acht seconden voorsprong op Groenewegen en dertien seconden op de Italiaan Nicola Boem.

"De lead-out voor John ging vandaag al beter dan gisteren", aldus Koen vanuit Dubai. "We komen er wel."

Massasprint in eerste etappe Dubai Tour, Degenkolb 4e

De eerste etappe van de Dubai Tour van Dubai naar Palm Jumeirah na 181 kilometer in een massasprint. Er was onderweg wel een kopgroep weg maar deze vluchters werden in de finale gegrepen waarna de sprintersploegen zich op kop nestelden. Koen probeerde in de sprint John Degenkolb in stelling te brengen maar er waren meer kapers op de kust. Het was uiteindelijk Marcel Kittel uit de Quickstep formatie die zegevierde voor Dylan Groenewegen en Mark Cavendish. Degenkolb werd 4e en Koen kwam als 14e over de eindstreep.

"Het teamwerk vandaag was al indrukwekkend gezien het feit dat we voor het eerst samen reden", aldus Koen. "Hier en daar nog wat kleine dingen verbeteren om zo John naar een betere plaats te krijgen dan de 4e van vandaag."

Teleurstellend optreden Trek-Segafredo in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Soms zijn er van die dagen dat het niet goed gaat, zondag 29 januari was er zo een voor Trek-Segafredo in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Op de laatste beklimming kon niemand aanhaken bij de voorsten in de wedstrijd waardoor een groep van 24 renners zonder een Trek-Segafredo renner ging sprinten om de zege. Koen zijn voormalige ploeggenoot Nikias Arndt zegevierde. Edward Theuns was de eerste Trek-Segafredo renner op de 26e plaats op 37 seconden van Arndt. Koen eindigde als 47e. Na de wedstrijd vertrok Koen naar het vliegveld van Melbourne om meteen door te vliegen naar Dubai waar hij maandag zal arriveren. Op dinsdag begint daar de Dubai Tour waar hij herenigd wordt met makker John Degenkolb.

Melbourne criterium eindigt in een massasprint

Het criterium Towards Zero Race in Melbourne op donderdag 26 januari welke diende als opwarmer voor de Cadel Evans Great Ocean Road Race op zondag 29 januari, eindigde na bijna 64 kilometer in een massasprint die gewonnen werd door Sam Bennett uit de Bora-Hansgrohe formatie. Koen zijn ploeggenoot Edward Theuns werd 4e. Koen, die lange tijd deel uitmaakte van een kopgroep, kwam zelf als 60e over de eindstreep.

7e in slotetappe Down Under

Koen heeft de Tour Down Under afgesloten met een 7e plaats in de slotetappe, een criterium over 90 kilometer in de straten van Adelaide. Het was de bedoeling bij Trek-Segafredo om de sprint aan te gaan voor de Deen Mads Pedersen. Alleen kon Pedersen zich niet handhaven en werd er op het laatste moment besloten dat Koen voor zijn eigen kansen moest gaan met een 7e plaats als resultaat. Het eindklassement werd gewonnen door Richie Porte. Koen werd hierin 84e.

Richie Porte stelt eindzege Tour Down Under veilig

De voorlaatste etappe van de Tour Down Under op 21 januari betrof een rit over 151.5 kilometer naar de top van Willunga Hill. De Australiër Richie Porte uit de BMC formatie toonde zich net als in de tweede etappe wederom de sterkste bergop en zegevierde. Met deze overwinning bouwde hij zijn voorsprong uit in het klassement en is hij zo goed als zeker van de eindzege. Koen eindigde als 90e op 7.41 min. van Porte. Koen zijn ploeggenoot Ruben Guerreiro uit Portugal eindigde als 21e op 46 seconden van Porte en verloor daarmee de leiderstrui van beste jongere. Voor zondag staat er een afsluitend criterium van 90 kilometer door de straten van Adelaide op het programma.

Derde massasprint in vier dagen

Ook de 4e etappe van de Tour Down Under draaide net als de eerste en de derde etappe uit op een massasprint. Het was Caleb Ewan die op vrijdag 20 januari zijn derde etappezege behaalde. De lead-out van Trek-Segafredo voor Edward Theuns liep niet volgens plan en hij eindigde buiten de top 20. Koen eindigde als 74e.

Etappe drie werd een massasprint

De derde etappe van de Tour Down Under eindigde op donderdag 19 januari in een massasprint. De renners van Trek-Segafredo brachten sprinter Edward Theuns in stelling met Koen in de lead-out en daarnaast hielden ze ploeggenoot Ruben Guerreiro als drager van de jongerentrui voorin het peloton om geen tijdverlies op te lopen. Theuns sprintte naar een 5e plaats achter winnaar Caleb Ewan terwijl Guerreiro nog 9e werd. Koen eindigde als 49e.

Lastige tweede etappe

De tweede etappe in de Tour Down Under is de eerste etappe waar het algemeen klassement op zijn kop gezet wordt. Zo ook op woensdag 18 januari. Door de lastige slotklim op Torrens Hill Road aan het einde van de 148.5 kilometer lange etappe werd het peloton uitelkaar gerukt. Het was de Australiër Richie Porte van BMC die zegevierde. Koen zijn ploeggenoot, de Portugees Ruben Guerreiro, zat in de achtervolgende groep van zo'n 20 renners en eindigde op 19 seconden als 7e. Koen eindigde als 86e op 6.01 min van Porte.

Eerste etappe Tour Down Under eindigde in massasprint

De eerste etappe in de Tour Down Under op dinsdag 17 januari werd door de extreme weersomstandigheden van 40 graden van 145 kilometer in gekort tot 118 kilometer. Het was de Australiër Caleb Ewan die zegevierde. Koen zijn Trek-Segafredo ploeggenoot, de Belg Edward Theuns, sprintte naar een 8e plaats. Koen zelf eindigde als 68e. "Mijn teamgenoten hebben het goed gedaan", aldus Koen. "Hier en daar nog wat aanpassingen en aan elkaar wennen, dan gaat helemaal goed komen."

Zeer tevreden na People's Choice Classic

Op de zondag voor de Tour Down Under wordt in de straten van Adelaide de People's Choice Classic verreden. Een criterium over 50 kilometer waar alle Tour Down Under deelnemers aan mee doen. Dit criterium is natuurlijk voor de sprinters. Dit betekende ook dat Koen zijn ploeggenoot Edward Theuns ging helpen. Het lukte Koen om als eerste door de laatste bocht te komen en de sprint aan te gaan. "Ik ging als eerste door de laatste bocht maar Eddy (Theuns, red.) raakte me kwijt", aldus Koen. "Toch ben ik zeer tevreden over hoe het ging." Theuns eindigde als 5e alwaar de Australiër Caleb Ewan zegevierde voor de Ier Sam Bennett en de wereldkampioen uit Slowakije Peter Sagan. Koen werd 44e.

Foto: Edward Theuns & Koen (thanks to O-Nev Photography)

Lekker gereden

Op dinsdag 3 januari reed Koen zijn tweede wedstrijd van het jaar. Het was dan wederom geen grote wedstrijd maar er werd desondanks wel echt gestreden om de zege in het derde criterium van Mitchelton Bay Cycling Classic in Williamstown. Ook werd er gestreden voor de eindzege. Van de 40 gestarte renners wisten maar 202 het uur te volmaken. De Australier Caleb Ewan van Orica Scott zegevierde. Koen eindigde net als een dag eerder als 16e. Ian Bibby werd de eindwinnaar. "Ik heb lekker gereden vandaag", aldus Koen. "De vorm is goed en ik kijk er naar uit om naar Adelaide om me daar voor te bereiden op de Tour Down Under".

Eerste wedstrijd 2017 zit erop

Op maandag 2 januari heeft Koen zijn eerste wedstrijd van het jaar verreden. Het was dan wel geen grote wedstrijd maar er werd desondanks wel echt gestreden om de zege in het tweede criterium van Mitchelton Bay Cycling Classic in Portarlington. Van de 46 gestarte renners wisten maar 22 het uur te volmaken. De Australier Michael Hepburn van Orica-Scott zegevierde. Koen eindigde als 16e.

Eerste trainingskamp met Trek-Segafredo zit erop

Het eerste trainingskamp met Trek-Segafredo zit erop. Het was voor Koen een kamp waar hij kennis maakte met zijn nieuwe teamgenoten maar ook oude bekenden trof zoals voormalig ploeggenoot bij Astana Alberto Contador. Er werd niet alleen getraind op de fiets maar er werd ook aan krachttraining gedaan waarbij gelet werd op de lichaamshouding. De kerst zal Koen doorbrengen met familie in Nederland maar zonder zijn vrouw Kaitlin die nog in Australië is. Na de kerst vliegt Koen naar Australië om daar ver te trainen en zich voor te bereiden op de eerste grote wedstrijd van het seizoen, de Tour Down Under.

Naar Europa voor trainingskamp Trek-Segafredo

Koen is op zondag 4 december via een tussenstop in Qatar terug naar Europa gevlogen vanuit Australië om in Spanje een trainingskamp bij te wonen van zijn nieuwe ploeg Trek-Segafredo tot en met 23 december. Na het trainingskamp zal hij voor het eerst in jaren de Kerst doorbrengen in Nederland.

Koen naar Trek-Segafredo

Koen zal de komende 2 jaar deel uit gaan maken van de Trek-Segafredo formatie. Naast Koen zal ook zijn goede vriend John Degenkolb de overstap maken naar Trek-Segafredo.

Voor het officiële persbericht klik hier! (in Engels)